Cum Să Aplic Eyeliner-ul Pentru Un Efect De Ochi De Pisică?

Cum Să Aplic Eyeliner-ul

Pentru a aplica eyeliner-ul în stilul „ochi de pisică”, ai nevoie de un eyeliner lichid sau gel, o mână sigură și câteva minute. Dar, cred că ți-ai pus și întrebarea, mai exact cum să aplic eyeliner-ul? Procesul constă în trasarea unei linii de-a lungul genelor, crearea unei „aripi” în colțul exterior al ochiului și apoi conectarea acesteia cu linia de bază, urmată de umplerea spațiului creat pentru a da forma dorită.

Cu puțină practică, poți obține un look clasic și elegant în fiecare zi. Hai de să vedem cum poți face acest lucru pas cu pas.

Alege tipul potrivit de eyeliner

Cum Să Aplic Eyeliner-ul

Când vine vorba de a alege tipul potrivit de eyeliner, ai o mulțime de opțiuni la dispoziție: lichid, gel, creion sau marker. Toate acestea vin cu avantajele și dezavantajele lor, deci alegerea depinde în mare parte de nivelul tău de confort și de efectul pe care îl cauți.

Eyelinerul lichid este de obicei alegerea preferată pentru stilul ochi de pisică datorită preciziei pe care o oferă. Se usucă repede și are o finisare foarte mată, perfectă pentru a trasa linii subțiri și precise.

Eyelinerul în gel este, de asemenea, o opțiune bună, mai ales dacă preferi o aplicare mai ușoară. Acesta oferă o consistență cremoasă care se usucă la fel ca eyelinerul lichid și este ideal pentru a obține linii curate.

Eyelinerul creion este ideal pentru începători sau pentru cei care preferă un look mai natural. Este foarte ușor de folosit, dar nu oferă aceeași precizie ca eyelinerul lichid sau în gel.

Eyelinerul marker este un hibrid între eyelinerul lichid și cel în creion. Are vârful fin, similar cu cel al eyelinerului lichid, dar este mai ușor de controlat, similar cu un creion.

Trasează linia de bază

Trasează linia de bază

Trasarea liniei de bază este primul pas în crearea efectului de ochi de pisică. Începe prin a trasa o linie subțire de-a lungul liniei genelor superioare, de la colțul interior al ochiului până la colțul exterior. Acest lucru nu numai că îți definește ochii, dar servește și ca ghid pentru linia pe care o vei trasa apoi.

Nu îți face griji dacă linia nu este perfectă la prima încercare – practica este cheia. Asigură-te că începi cu o linie subțire; este mai ușor să adaugi produs decât să îndepărtezi. Pentru a obține o linie cât mai dreaptă, încearcă să ții ochiul ușor închis și să privești în oglindă de la o distanță confortabilă.

Extinde linia în sus și în afară

Extinde linia în sus și în afară

Pentru a obține efectul de ochi de pisică, va trebui să extinzi linia de bază în sus și în afară de la colțul exterior al ochiului. Această extensie, cunoscută sub numele de ‘codiță’, dă efectul caracteristic de ochi de pisică.

Începe prin a trasa o linie ascendentă din colțul exterior al ochiului, în direcția sfârșitului sprâncenei. Lungimea și unghiul acestei linii vor determina cât de dramatic va fi efectul de ochi de pisică. Pentru un look de zi cu zi, o linie mai scurtă și mai subtilă poate fi ideală. Pentru un efect dramatic, poți alege o linie mai lungă și mai ascuțită.

După ce ai trasat linia în sus, trasează o a doua linie care se întoarce spre linia genelor superioare, formând un triunghi. Acest triunghi ar trebui să fie plin cu eyeliner pentru a crea efectul de ochi de pisică.

La final, asigură-te că ambii ochi sunt simetrici. Poate fi puțin dificil să obții simetria perfectă, dar cu practică, vei reuși. Dacă ai greșit, nu îți face griji! Poți folosi un bețișor cu vată înmuiat în demachiant pentru a corecta orice erori.

Amintește-ți, practica este esențială când vine vorba de aplicarea eyelinerului. Cu cât practici mai mult, cu atât vei deveni mai bună. Nu te descuraja dacă nu îți iese perfect de la început – chiar și cei mai experimentați makeup artiști au avut nevoie de timp pentru a-și perfecționa tehnica. Succes! 🙂


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *