Cele mai frumoase locuri din München pe care să le vizitezi

Cele mai frumoase locuri din München

München, inima culturală și istorică a Germaniei, oferă o gamă variată de atracții care te vor transpune în povestea sa bogată și în tradițiile vibrante. De la Marienplatz, piața centrală ce găzduiește Primăria Nouă și faimosul Glockenspiel, la palatul impresionant Nymphenburg cu grădinile sale luxuriante, orașul este plin de comori care așteaptă să fie descoperite. München nu este doar un loc cu o încărcătură istorică semnificativă, ci și un centru al inovației și artei, găzduind muzeul BMW și Pinakothek der Moderne, cel mai mare muzeu de artă modernă din Germania.

Atracții în  München

Explorarea acestui oraș vibrant te va purta printr-o călătorie unică, descoperind de la teatre rococo și grădini serene la Deutsches Museum, cel mai mare muzeu de știință și tehnologie din lume. Articolul nostru îți va ghida pașii prin cele mai frumoase locuri din München, oferindu-ți sfaturi esențiale pentru a te bucura de experiența germană la maxim. Pregătește-te să fii inspirat de bogata istorie, arhitectura impresionantă și cultura fascinantă a acestui oraș magnific.

Marienplatz: Inima Orașului cu Primăria Nouă

Marienplatz Inima Orașului Munchen

Marienplatz, centrul vibrant al Münchenului, este mai mult decât un simplu punct de întâlnire, este o fereastră spre istoria bogată a orașului. Fondată în 1158, piața a fost inițial cunoscută sub numele de Schrannenplatz, un loc esențial pentru comerțul cu cereale în Evul Mediu. Astăzi, vizitatorii pot admira impresionanta Columnă a Sfintei Maria, Mariensäule, ridicată în 1638 pentru a celebra supraviețuirea orașului în timpul Războiului de Treizeci de Ani, și Neues Rathaus (Primăria Nouă), cu faimosul său Glockenspiel care animă figurine din lemn în fiecare zi la orele 11:00, 12:00 și, între martie și octombrie, și la orele 17:00.

Turnul Marienplatz

Înconjurată de clădiri istorice precum Altes Rathaus (Primăria Veche) și Fischbrunnen, Marienplatz servește nu doar ca un centru comercial, ci și ca loc de desfășurare a unor evenimente culturale importante, inclusiv piața anuală de Crăciun. Piața este, de asemenea, punctul de plecare pentru explorarea străzilor comerciale populare precum Kaufingerstrasse și Neuhauser Strasse, unde poți simți pulsul vieții urbane bavareze.

Accesibilă ușor prin transportul public, Marienplatz este o zonă pietonală care atrage milioane de turiști anual. Aici, arta bavareză de a trăi este celebrată zilnic prin divertisment și ospitalitate, făcând din această piață un loc de neratat în vizita ta în München.

Castelul Nymphenburg: Palatul Vast cu Grădini Extinse

Castelul Nymphenburg Munchen

Castelul Nymphenburg, situat la periferia Münchenului, este o capodoperă barocă ce a servit drept reședință de vară pentru foștii conducători ai Bavariei. Acest palat vast, împreună cu grădinile sale, acoperă aproximativ 600 de acri, oferind vizitatorilor o incursiune în splendoarea regală. Grădinile sunt împărțite în mai multe secțiuni distincte: grădina principală, parc, grădina botanică, și pavilioanele, fiecare cu caracteristici unice.

Grădina principală este amenajată în stil francez clasic, cu modele geometrice, canale și fântâni, inclusiv Marea Casacadă, cea mai mare fântână din grădină. Parcul adaugă un contrast, fiind conceput în stil englezesc cu cărări serpuite, lacuri și pâraie, și găzduiește mai multe temple, grote și alte construcții de grădină. Grădina botanică, ocupând 22 de acri, se mândrește cu peste 14.000 de specii de plante și include Casa Palmierilor, cea mai mare seră din Germania.

Pavilioanele, inclusiv Badenburg, Pagodenburg și Amalienburg, îmbogățesc peisajul cu elemente arhitecturale deosebite, de la piscine pentru baie la arhitectură în stil chinezesc și cabane de vânătoare rococo. Castelul și grădinile sunt deschise zilnic între orele 9:00 și 18:00, iar tururile ghidate sunt disponibile în mai multe limbi, oferind o perspectivă detaliată asupra istoriei și frumuseții acestui loc emblematic pentru München.

Englischer Garten: Unul dintre Cele Mai Mari Parcuri Urbane din Lume

Englischer Garten Munchen

Englischer Garten, situat în inima Münchenului, este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din lume, întinzându-se pe o suprafață de 3,7 km². Creat în 1789 de Sir Benjamin Thompson, mai târziu cunoscut ca Conte de Rumford, pentru Prințul Charles Theodore, Electorul Bavariei, parcul este un exemplu splendid de stil englezesc de grădinărit, popular în Anglia începând cu mijlocul secolului al XVIII-lea.

Vizită la Englischer Garten

Acest vast parc urban este împărțit în două părți principale: partea sudică, lungă de aproximativ 2 km, și Hirschau, partea nordică, care măsoară aproximativ 3 km. Printre atracțiile principale se numără casa de ceai japoneză, zona Schönfeldwiese, surfing pe cursuri de apă artificiale, Monopteros, Steinerne Bank, Turnul Chinezesc și grădina de bere asociată acestuia, Rumford-Saal sau Casa Rumford, lacul Kleinhesseloher See, Hirschau și teatrul în aer liber. Fiecare dintre aceste locuri oferă o escapadă pitorească din agitația urbană, fiind perfecte pentru o varietate de activități recreative precum ciclism, jogging, plimbări cu barca cu pedale și picnic.

Englischer Garten nu este doar un loc de recreere, ci și un spațiu cultural impregnat de istorie. Inițial conceput ca o grădină militară pentru instruirea soldaților în agricultură, parcul a fost deschis publicului în 1792. Astăzi, este un punct de întâlnire pentru locuitorii orașului și vizitatorii din întreaga lume, oferind peste 5 mile de cărări împădurite, mai mult de 5 mile de canale, lacuri, insule, pâraie și cascade, peste 100 de poduri și patru grădini de bere, unde poți să te relaxezi și să te bucuri de ospitalitatea bavareză.

Muzeul BMW: Inovație și Istorie Automobilistică

Muzeul BMW Munchen

Muzeul BMW din München, inaugurat în 1973 și renovat între anii 2004 și 2008, este un sanctuar al inovației și istoriei automobilistice. Acesta acoperă 5.000 de metri pătrați și expune aproximativ 120 de obiecte, inclusiv motoare, turbine, avioane, motociclete și vehicule. Vizitatorii sunt invitați să descopere dezvoltarea tehnică a BMW de-a lungul istoriei companiei, cu o colecție permanentă care se concentrează în principal pe produsele de consum BMW, mai ales automobilele.

Arhitectura muzeului este la fel de impresionantă ca și exponatele sale, având o bază de 20 de metri în diametru și un acoperiș plat de aproximativ 40 de metri. În interior, puteți explora diverse expoziții tematice precum Casa Motorsportului, Casa Companiei, Casa Brandului, Casa Designului, Casa Seriei, Casa Motocicletei, Locul Memoriei, Casa Tehnologiei și Galeria Art Car. Fiecare spațiu este proiectat pentru a oferi o experiență imersivă și educativă, evidențiind legătura profundă dintre design, funcționalitate și inovație.

Pe lângă muzeu, BMW Welt, un centru expozițional deschis în octombrie 2017, combină un muzeu, un spațiu pentru evenimente și un centru de livrare. Aici, vizitatorii pot participa la tururi ghidate și ateliere pentru juniori, având ocazia să exploreze expoziții precum Prezentări Generale, Rolls-Royce Motor Cars, Forumul Viitorului BMW, BMW i, BMW Motorrad, BMW M și Clasa de Lux BMW. Pentru a experimenta pe deplin muzeul și centrul expozițional, este ideal să vă alocați cel puțin patru ore.

Deutsches Museum: Cel Mai Mare Muzeu de Știință și Tehnologie

Deutsches Museum Munchen

Deutsches Museum din München este recunoscut ca fiind cel mai mare muzeu de știință și tehnologie din lume, un loc fascinant care atrage aproximativ 1.5 milioane de vizitatori anual. Fondat în 1903 și situat pe insula Museumsinsel din râul Isar, muzeul găzduiește o colecție impresionantă de aproximativ 28.000 de obiecte expuse, provenind din 50 de domenii diferite ale științei și tehnologiei. Aici, poți explora totul, de la inovații tehnologice la descoperiri științifice care au modelat lumea modernă.

Vizită la Deutsches Museum

Muzeul are patru locații distincte, fiecare specializată pe un anumit domeniu. Pe lângă clădirea principală, Flugwerft Schleissheim îți arată o gamă variată de avioane, inclusiv un planor Horten și o colecție de avioane cu decolare și aterizare verticală (VTOL). Verkehrszentrum se concentrează pe tehnologia transporturilor, în timp ce filiala din Bonn explorează știința și tehnologia germană post-1945. Recent, în septembrie 2021, a fost deschisă o nouă filială în Nürnberg, „Das Zukunftsmuseum”, dedicată tehnologiilor viitorului.

Expoziția de Științe Naturale, închisă momentan pentru renovare și așteptată să fie redeschisă în 2028, este un alt punct de atracție major. Inițial fondată cu o colecție de 2.023 de exponate din matematică și fizică ale Academiei Bavareze de Științe și Umaniste, aceasta se concentrează pe diversele fațete ale științei, prezentând instrumente și aparate utilizate în cercetare, predare și divertisment. Figuri notabile, cum ar fi Georg Friedrich Brander, Georg von Reichenbach, Carl August von Steinheil și Joseph von Fraunhofer, care a stabilit noi standarde în construcția telescoapelor și instrumentelor de măsurare și a descoperit liniile întunecate din spectrul solar (liniile Fraunhofer), sunt omagiate aici.

Hofbräuhaus: Cea Mai Faimoasă Berărie din Lume

Hofbräuhaus Munchen

Hofbräuhaus am Platzl, cu o istorie ce datează din 1589, este mai mult decât o simplă berărie, este un simbol al ospitalității bavareze și al culturii berii. Fondată de Ducele Wilhelm al V-lea pentru a furniza bere curții bavareze, aceasta a devenit rapid un punct central în München. De-a lungul anilor, Hofbräuhaus nu a fost doar o sursă de bere de calitate superioară, ci și un loc de întâlnire pentru personalități marcante, cum ar fi Lenin și Mozart, și chiar un centru al revoluției în 1919.

Vizită la Hofbräuhaus

Interiorul Hofbräuhaus este împărțit în diverse săli, inclusiv sala istorică de bere, cunoscută sub numele de „Schwemme”, unde muzica tradițională bavareză completează atmosfera vibrantă. Vizitatorii se pot bucura de specialități locale cum ar fi Weisswurst (cârnați din carne de vițel) serviți cu muștar dulce, în timp ce savurează halbe de un litru din celebra bere germană. Berăria oferă, de asemenea, un grad de accesibilitate remarcabil, cu facilități precum lifturi și toalete adaptate, asigurând o experiență plăcută pentru toți oaspeții.

Pentru cei interesați să participe la această experiență unică, Hofbräuhaus recomandă rezervări pentru a garanta un loc în acest loc istoric. Berăria este deschisă zilnic de la 11:00 la 00:00, cu bucătăria care închide la 22:30. Pentru mai multe informații sau pentru a face o rezervare, vizitatorii pot contacta berăria la adresa de email willkommen@hofbraeuhaus.de sau pot suna la numărul de telefon +49 (0)89 – 290 136 100.

Perioada Ideală pentru Vizită: Mai – Octombrie

Perioada Ideală pentru Vizită

München strălucește într-o lumină deosebită de la mijlocul lunii mai până la mijlocul lunii septembrie, când orașul este învăluit într-o atmosferă vibrantă și plină de viață. Primăvara, în lunile mai și iunie, temperaturile sunt confortabile, ideale pentru a explora pe jos bogățiile culturale și naturale ale orașului. Aceasta este și perioada când München găzduiește festivaluri captivante precum Starkbierfest, sărbătoarea berii, și Frühlingsfest, un festival de primăvară care aduce împreună muzică, mâncare tradițională și distracție pentru toate vârstele.

Plimbare în Munchen

Vara aduce cu ea cele mai calde luni, iulie și august, perfecte pentru a te bucura de parcurile extinse și atracțiile în aer liber pe care le oferă München. Este sezonul ideal pentru a participa la festivalurile de film și de muzică în aer liber, unde poți să experimentezi din plin spiritul cultural al orașului. Fie că alegi să petreci o zi relaxantă pe malurile râului Isar sau să explorezi vibranta scenă artistică, München în perioada verii este un adevărat festin pentru simțuri.

Relaxare în Englischer Garten

Toamna, în special lunile septembrie și octombrie, este marcată de legendarul Oktoberfest, cea mai faimoasă sărbătoare a berii din lume, atrăgând vizitatori din toate colțurile globului. Pe lângă acest festival, München își arată frumusețea prin culorile de toamnă ale arborilor și prin evenimente culturale precum Kirchweihdult și Kulturherbst. Aceste luni sunt un prilej excelent de a admira orașul îmbrăcat în tonuri aurii și de a savura oferta culturală bogată, de la expoziții la spectacole teatrale.

Clima pe Parcursul Anului: Temperaturi de la -3°C în ianuarie la 23°C în iulie

Clima în Munchen

München se bucură de un climat temperat-maritim, cu ierni reci și veri de la plăcute la calde, creând un cadru ideal pentru vizitarea acestui oraș vibrant pe tot parcursul anului. În ianuarie, temperaturile medii zilnice sunt de aproximativ -0,4°C, iar cele nocturne pot coborî până la -2°C, ceea ce aduce zilele reci de iarnă caracteristice. Pe de altă parte, luna iulie aduce cu ea temperaturi medii zilnice de aproximativ 18,6°C, ajungând până la maxime de 25°C, perfecte pentru a explora parcurile și terasele orașului.

Explorând orașul Munchen

Precipitațiile sunt un alt aspect important al climei din München, cu o medie anuală de aproximativ 1000 mm. Iarna, zăpada își face apariția, în special în februarie, care este luna cu cea mai mare cantitate de zăpadă, în medie de 2.8 inch. Vara, în schimb, este marcată de ploi mai abundente, iunie fiind cea mai umedă lună, cu o precipitație medie de 5,18 inch. Aceasta variație contribuie la frumusețea naturală a orașului, de la parcurile înzăpezite iarna până la străzile vii și pline de culoare în timpul verilor ploioase.

Vizită în Munchen

Pe parcursul anului, München înregistrează aproximativ 1.850 de ore de soare, cu cele mai scurte zile în decembrie și cele mai lungi în iunie, oferind o gamă largă de experiențe meteorologice. Această diversitate climatică nu doar că influențează peisajul urban, dar și activitățile pe care le poți planifica. Fie că este vorba de a te bucura de un vin fiert în piața de Crăciun sau de a te relaxa într-o grădină de bere într-o zi însorită de vară, clima din München este gata să îți completeze orice plan de călătorie.

Delicatese Locale: Weisswurst, Pretzel, Apfelstrudel

Delicatese Locale Weisswurst

Explorând bucătăria locală a Münchenului, vei descoperi delicatese care îmbină tradiția cu gustul autentic bavarez. Una dintre cele mai reprezentative gustări este Weisswurst, un cârnat tradițional bavarez preparat din carne tocată de vițel. Acesta se servește adesea cu un muștar dulce bavarez, ideal pentru a fi savurat ca o gustare între micul dejun și prânz. Prețul pentru două astfel de cârnați este de aproximativ €5.90 ($6.29), oferind o opțiune accesibilă și delicioasă pentru orice vizitator.

Pretzelii

Pretzelii, cunoscuți și sub denumirea de Brezen, sunt o altă gustare populară în barurile din München. Acești covrigi sunt adesea serviți ușor sărați și însoțiți de muștar, constituind o pereche perfectă cu o halbă de bere locală. Cu un preț de doar €1.40 ($1.49) pentru un pretzel, aceștia sunt o alegere excelentă pentru o gustare rapidă în timpul explorării orașului.

Apfelstrudel

Apfelstrudel, o patiserie tradițională austriacă ce a câștigat popularitate și în München, este o delicatesă ce nu trebuie ratată. Cu o crustă fragedă umplută cu mere, stafide și scorțișoară, acest desert este adesea servit cu frișcă sau sos de vanilie. La un preț de €6.50 ($6.94), Apfelstrudel oferă o concluzie dulce perfectă pentru orice masă, combinând gustul clasic cu o prezentare îmbietoare.

Tradiții și Sărbători: Oktoberfest, Christkindlmarkt

Tradiții și Sărbători Oktoberfest

Oktoberfest: Sărbătoarea Berii la München

Oktoberfest, cel mai mare festival al berii din lume, se desfășoară anual în München, începând din a treia săptămână a lunii septembrie și continuând până în prima duminică din octombrie. Originile acestei sărbători datează din 1810, când a fost organizată pentru prima dată pentru a celebra căsătoria Prințului Ludwig cu Prințesa Therese. Participanții sunt încurajați să poarte costume tradiționale bavareze, cum ar fi dirndl pentru femei și lederhosen pentru bărbați. Festivalul include corturi enorme de bere, mâncare tradițională, muzică live, jocuri de carnaval și parade impresionante, toate desfășurându-se pe Theresienwiese, un spațiu vast în centrul orașului.

Christkindlmarkt: Magia Pieței de Crăciun Germane

Christkindlmarkt aduce spiritul sărbătorilor de iarnă în München și alte orașe din Germania, începând cu patru săptămâni înainte de Crăciun. Aceste piețe tradiționale germane de Crăciun sunt cunoscute pentru tarabele lor în aer liber care vând articole sezoniere lucrate manual, alimente tradiționale și băuturi. Vizitatorii se pot bucura de glühwein (vin fiert), eierpunsch (o versiune de eggnog), gebrannte mandeln (migdale glazurate), lebkuchen și magenbrot (turtă dulce tradițională), și bratwurst. Piața de Crăciun din München este un loc unde istoria se întâlnește cu festivitatea, oferind o atmosferă unică cu muzică tradițională și produse artizanale.

Pachete pentru Oktoberfest și Vizite la Piețele de Crăciun

Experiențe culturale în Munchen

Pentru cei pasionați de cultura bavareză și dornici de a experimenta aceste tradiții autentice, există diverse pachete turistice care facilitează accesul la Oktoberfest și Christkindlmarkt. Thirsty Swagman oferă pachete precum Beer or Bust Tour, pachete pentru Festivalul de Bere din Stuttgart, și pachete pentru Springfest din München. Acestea oferă o modalitate excelentă de a se asigura că vizitatorii profită la maximum de experiențele culturale oferite de München, de la degustarea berii bavareze la explorarea piețelor de Crăciun pline de farmec.

Informații despre Viză

Informații despre Viză

Dacă plănuiești o călătorie în München, este esențial să înțelegi cerințele de viză ale Germaniei. Cetățenii din 62 de țări pot intra fără viză, beneficiind de o ședere de până la 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile pentru turism, vizite sau afaceri. Pentru ceilalți, există diverse tipuri de vize disponibile, inclusiv pentru turism, reuniuni de familie, căutare de joburi, studii, muncă, tranzit aeroportuar și multe altele.

Procesul de aplicare pentru viză

Munchen Bavaria
  1. Obținerea unei liste de verificare: Începeți cu obținerea unei liste de verificare de la ambasada sau consulatul german.
  2. Completarea formularului de aplicare: Formularul trebuie completat cu atenție și corectitudine.
  3. Programarea unui interviu: Un interviu trebuie programat la ambasada sau consulatul german.
  4. Plata taxei de viză: Taxele de viză sunt de EUR 80 pentru o viză de scurtă ședere și EUR 75 pentru o viză de lungă ședere.
  5. Prezentarea documentelor necesare: Asigurați-vă că aveți toate documentele necesare, inclusiv pașaportul valid, fotografii recente, dovada asigurării de sănătate și dovada mijloacelor financiare.

Pentru cetățenii SUA, nu este necesară o viză pentru șederi de până la 90 de zile, dar pașaportul trebuie să fie valid pentru cel puțin trei luni după data planificată de plecare. De asemenea, este important să aveți suficiente dovezi ale fondurilor și un bilet de întoarcere. Restricțiile valutare pentru intrare și ieșire sunt de 10.000€.

Documente necesare și detalii suplimentare

  • Documente necesare: Includeți formularul de aplicare, pașaportul, fotografii, dovada cazării, itinerariul de călătorie, asigurarea de sănătate și dovada mijloacelor financiare.
  • Ambasade și consulate: Pentru cetățenii SUA, ambasadele și consulatele relevante includ Ambasada SUA la Berlin și consulatele generale la Frankfurt, München, Dusseldorf, Hamburg și Leipzig.
  • Restricții valutare pentru intrare/ieșire: Limita este de 10.000€ sau echivalentul acesteia.

Asigurându-vă că înțelegeți și respectați aceste cerințe, veți putea să vă bucurați de o călătorie fără griji în München și alte părți ale Germaniei.

De ce să vizitezi München și care sunt cele mai frumoase locuri din München

De ce să vizitezi München

Prin descoperirile noastre în München, am călătorit împreună prin bogăția culturală și istorică a acestui oraș vibrant, de la Marienplatz și Castelul Nymphenburg, la parcurile urbane extinse și muzeul BMW, reflectând spiritul inovator și patrimoniul profund al regiunii. Aceste destinații nu doar că ilustrează măreția arhitecturală și diversitatea culturală a Münchenului, dar oferă și o perspectivă unică asupra modului în care tradițiile se împletesc armonios cu modernitatea, invitând vizitatorii la o călătorie memorabilă prin istorie, artă și natură.

Experiențe turistice în Munchen

Implicațiile și semnificația acestor descoperiri transcend simpla experiență turistică, propunând o reflecție mai profundă asupra importanței păstrării istoriei și promovarea culturii într-un context global. München se afirmă nu doar ca un punct de reper pe harta culturală a lumii, ci și ca un exemplu vibrant al modului în care trecutul și prezentul pot coexista într-o simbioză frumoasă. Invităm cititorii să exploreze aceste locuri fascinante, să îmbrățișeze bogăția lor culturală și să continue să descopere minunile ascunse în inima Germaniei.


Alice Prodan Contact

Autorul articolului

Ali De La OriceCauti.Ro 🙂

Graphic Designer – cu o mare pasiune pentru culori, modă, frumusețe și călătorii, care încearcă să aducă magie prin proiectele sale, oferind un strop de inspirație în fiecare zi prin intermediul acestui blog.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *