Cum Să Aleg Fondul De Ten Potrivit Pentru Tonul Și Tipul Meu De Ten?

Cum să aleg fondul de ten potrivit pentru tonul și tipul meu de ten

Pentru a alege fondul de ten potrivit, trebuie mai întâi să identifici tipul și subtonul pielii tale. Pentru a determina subtonul, uită-te la venele de pe încheietura mâinii: dacă sunt albastre, ai un subton rece, dacă sunt verzi, ai un subton cald.

Testează întotdeauna fondul de ten pe gât, în lumină naturală, pentru a vedea dacă se potrivește cu tonul pielii tale. În ceea ce privește tipul de piele, optează pentru o formulă hidratantă dacă ai pielea uscată, sau pentru una mată dacă ai pielea grasă. Nu uita să iei în considerare și tipul de fond de ten (lichid, pulbere, stick sau cremă) în funcție de preferințele tale și de ocazia pentru care îl vei folosi.

Să vedem detaliat cum poți face acest lucru în câțiva pași simpli.

Cum Să Aleg Fondul De Ten Potrivit: pas cu pas

Identifică subtonul pielii

Cum Să Aleg Fondul De Ten Potrivit

Primul pas în alegerea fondului de ten potrivit este identificarea subtonului pielii tale. Subtonurile pot fi reci, calde sau neutre și sunt esențiale în găsirea nuanței perfecte care să se armonizeze cu pielea ta.

Testul venelor: Observă venele de pe încheietura mâinii. Dacă venele sunt albastre, ai un subton rece; dacă sunt verzi, subtonul tău este cald; iar dacă nu le poți distinge sau sunt un amestec de albastru și verde, subtonul tău este neutru.

Testul bijuteriilor: Încearcă să porți bijuterii aurii și argintii și vezi cu care te simți mai bine. Dacă aurul îți avantajează pielea, subtonul tău este cald, iar dacă argintul te prinde mai bine, subtonul tău este rece. Dacă ambele metale se potrivesc bine cu nuanța pielii tale, este posibil să ai un subton neutru.

Testul hainelor: Observă culorile care îți pun cel mai bine în valoare tenul. Dacă te simți mai bine în culori reci, precum albastru sau verde, subtonul tău este rece. Dacă te simți mai bine în culori calde, precum roșu sau portocaliu, subtonul tău este cald. Dacă te simți bine în ambele tipuri de culori, subtonul tău este neutru.

Cunoaște-ți tipul tău de ten

Cunoaște-ți tipul tău de ten

Așa cum știi, există mai multe tipuri de ten: ten gras, uscat, mixt și normal. Acest lucru tei va ajuta să alegi formula potrivită a fondului de ten.

Tenul gras: Pielea grasă are pori dilatați și produce mai mult sebum, ceea ce poate duce la un aspect lucios. Alege fonduri de ten matifiante sau oil-free pentru a controla strălucirea și pentru a oferi o acoperire de lungă durată.

Tenul uscat: Pielea uscată poate avea un aspect aspru și lipsit de strălucire. Alege fonduri de ten hidratante sau iluminatoare pentru a oferi hidratare și a reda strălucirea naturală a pielii.

Tenul mixt: Pielea mixtă are zone grase, în special în zona T, și zone uscate pe obraji. Alege fonduri de ten echilibrante sau buildable care să ofere hidratare și control al sebumului în funcție de necesități.

Tenul normal: Pielea normală nu este nici prea uscată, nici prea grasă. Poți alege aproape orice tip de fond de ten, de la cel matifiant la cel hidratant, în funcție de preferințe.

Alege formula potrivită

Alege formula potrivită

Pentru tenul gras: Optează pentru fonduri de ten matifiante, oil-free sau cu control al sebumului. Acestea vor absorbi excesul de ulei și vor oferi un aspect mat pielii tale. Poți alege, de asemenea, fonduri de ten cu acoperire medie sau totală, care vor rezista mai mult timp fără a necesita retușuri frecvente.

Pentru tenul uscat: Caută fonduri de ten hidratante sau iluminatoare. Aceste formule vor hrăni pielea și vor oferi un aspect sănătos și luminos. Evită fondurile de ten matifiante, deoarece acestea pot usca și mai mult pielea.

Pentru tenul mixt: Ai nevoie de un fond de ten echilibrant sau buildable. Acest tip de fond de ten îți va permite să aplici mai mult produs în zonele grase, unde ai nevoie de mai multă acoperire, și mai puțin în zonele uscate.

Pentru tenul normal: Ai libertatea de a experimenta cu diferite formule. Poți încerca fonduri de ten matifiante pentru un aspect mat sau fonduri de ten hidratante pentru un aspect luminos. Alege în funcție de aspectul pe care vrei să-l obții.

Testează nuanțele

Testează nuanțele

Testează nuanțele de fond de ten pe linia maxilarului, nu pe încheietura mâinii sau pe dosul mâinii. Această zonă este cea mai apropiată de culoarea reală a feței tale.

Încearcă să testezi nuanțele la lumina naturală, deoarece lumina artificială poate distorsiona culoarea.

Testează mai multe nuanțe – una mai deschisă, una mai închisă și una care crezi că se potrivește cel mai bine.

Dacă nu ești sigură, cere ajutorul unui mackup artist. Cu ajutorul lui, poți fi sigură că vei găsi nuanța care ți se va potrivi cel mai bine.

Nu uita că pielea ta poate avea diferite nuanțe în funcție de sezon. Poate fi nevoie să ai două nuanțe diferite de fond de ten: una pentru vară, când pielea ta este mai bronzată, și una pentru iarnă, când pielea ta este mai palidă.

PS: nu uita să testezi nuanțele înainte de a cumpăra fondul de ten și să ceri ajutor dacă ești nesigură. Succes! 🙂


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *