Îngrijirea Unghiilor: 7 Sfaturi Pentru Cele Mai Sănătoase Și Mai Puternice Unghii 

Îngrijirea unghiilor: 7 sfaturi pentru unghii pentru mai sănătoase și mai puternice

Îngrijirea unghiilor este o parte importantă a oricărei rutine de înfrumusețare. A avea unghii sănătoase și puternice este o modalitate excelentă de a evidenția frumusețea naturală și de a-ți păstra mâinile în cea mai bună formă. Fie că vrei să îți menții unghiile sănătoase sau vrei să încerci unele dintre cele mai noi tratamente pentru unghii, există câteva sfaturi pe care le poți urma pentru a te asigura că unghiile tale rămân sănătoase și puternice.

În aceast articol, voi vedea care sunt top 7 sfaturi esențiale pentru îngrijirea unghiilor, care te vor ajuta să obții cele mai sănătoase și mai puternice unghii.

1) Păstrează-ți unghiile curate

Păstrează-ți unghiile curate

A avea unghii curate și bine întreținute este o parte importantă pentru a avea grijă de tine și pentru a arăta cât mai bine. Păstrarea unghiilor curate va ajuta la prevenirea infecțiilor și a deteriorării, precum și la obținerea unui aspect minunat.

Pentru a păstra unghiile curate, începe prin a te spăla pe mâini cu săpun și apă caldă, curățând fiecare unghie și patul unghiei. Apoi, taie-le folosind o unghieră sau o pilă, acordând o atenție deosebită formei unghiei și tăind orice margine zimțată. După ce unghiile sunt tăiate, folosește o pilă electrică pentru a îndepărta ușor orice cuticulă sau depunerile din zona cuticulei pentru a finisa manichiura. În cele din urmă, folosește o perie de unghii și apă caldă pentru a îndepărta orice murdărie rămasă în jurul cuticulelor.

Dar de ce este atât de important să-ți păstrezi unghiile curate? Unghiile curate pot preveni infecțiile și deteriorările, dar pot fi, de asemenea, o modalitate excelentă de a-ți evidenția stilul individual. Fie că alegi să păstrezi unghiile naturale, fie că alegi să le pui în valoare cu puțină culoare, a avea unghiile curate și bine îngrijite este o modalitate ușoară de a face o impresie bună.

2) Nu-ți roade unghiile

Nu-ți roade unghiile

Știm cu toții că este rău pentru unghiile noastre, dar ne oprim vreodată să ne gândim de ce? Nu este doar o chestiune de a le face să arate rău – mușcatul unghiilor poate, de asemenea, să deterioreze patul unghiei și să crească riscul de infecție. Deci, de ce atât de multe dintre noi cedează acestui obicei?

Într-un fel, mușcatul unghiilor poate fi văzut ca o formă de auto-calmare. La fel ca și alte obiceiuri, cum ar fi joaca cu părul, poate oferi un sentiment de confort și siguranță. Cu toate acestea, este important să recunoaștem că acest tip de comportament are un impact negativ de durată asupra unghiilor tale.

Din fericire, există o mulțime de modalități de a renunța la acest obicei. Puteți încerca să vă țineți mâinile ocupate prin realizarea unui hobby sau a unei activități care vă solicită mâinile, cum ar fi tricotatul sau desenul. De asemenea, puteți seta memento-uri pe telefon sau puteți ține o evidență de câte ori vă surprindeți mușcându-vă unghiile. Păstrarea unghiilor frumoase cu manichiură în mod regulat poate, de asemenea, să le facă mai puțin tentante pentru a le mușca!

Cum să scapi de rosul unghiilor? Cel mai bun sfat!

Fii atentă atunci când simți nevoia să-ți muști unghiile. Mai exact, vezi care este cauza care determină acest impuls. Așa cum deja bănuiești, în spatele fiecărei reacții există o cauză. Această cauză creează un impuls iar impulsul determină o acțiune, care de multe ori este incoștientă. Trebuie doar să identifici acel impuls și să-l înlocuiești. De exemplu, atunci când ai simțit nevoia să-ți muști unghiile, poți să bați darabana cu degetele, astfel încât să schimbi un obicei cu un alt obicei.

În timp, cu puțin efort, vei scăpa de acest obicei și poți avea unghii mai sănătoase și mai puternice,.

3) Taie-ți unghiile în mod regulat

Taie-ți unghiile în mod regulat

Să îți faci timp pentru a tăia unghiile este o parte importantă a rutinei de înfrumusețare. Aceasta ajută la prevenirea ruperii, îți menține unghiile cu un aspect îngrijit și poate reduce riscul de infecție. De asemenea, tăierea regulată împiedică unghiile să devină prea lungi și susceptibile de a se despica sau de a se exfolia.

Dar cât de des ar trebui să îți tai unghiile? În mod ideal, ar trebui să îți propui să le tai la fiecare două săptămâni. Dacă ești predispusă la ruperea unghiilor, atunci poate dorești să le tai mai des. Începe prin a tăia vârfurile unghiilor, apoi urcă până când acestea au lungimea dorită.

Pentru a te asigura că nu tai unghiile prea scurt, folosește o unghieră care are o protecție pentru a nu merge accidental prea departe. Să ai grijă să nu tai prea mult este deosebit de important dacă ai unghii slabe sau fragile, deoarece le poate face și mai vulnerabile la rupere.

Când vine vorba de îngrijirea unghiilor, tăierea regulată este o parte esențială a procesului. De ce să nu încerci să o încorporezi în rutina ta astăzi? Câteva minute la fiecare două săptămâni pot face toată diferența atunci când vine vorba de a avea unghii sănătoase și puternice.

4) Folosește o pilă de unghii

Folosește o pilă de unghii

Neglijezi importanța unei pile de unghii? Să ai grijă de unghiile tale nu înseamnă doar să le păstrezi curate și tăiate, ci și să le pilești corect. O pilă de unghii de bună calitate este esențială pentru a-ți păstra unghiile sănătoase și puternice.

Atunci când îți pilești unghiile, este important să folosești tipul corect de pilă pentru tipul tău de unghii. Dacă ai unghii fragile sau slabe, alege o pilă cu granulație mai moale; dacă ai unghii puternice și sănătoase, atunci folosește o pilă cu granulație mai mare. Asigură-te că miști pila într-o singură direcție și niciodată să nu tai înainte și înapoi. Acest lucru va preveni deteriorarea patului unghial și vă va menține unghiile sănătoase.

De asemenea, acordă atenție la lungimea pilei. Pilele mai lungi sunt mai bune pentru a pili unghiile mai lungi, în timp ce pilele mai scurte sunt mai bune pentru unghiile scurte. Ai grijă să nu pilești prea agresiv, deoarece acest lucru îți poate slăbi unghiile, făcându-le să se rupă sau să se despice mai ușor.

În cele din urmă, este important să nu uiți să dezinfectezi pila de unghii după fiecare utilizare, pentru a te asigura că nu găzduiește bacterii sau ciuperci care pot duce la infecții ale unghiilor. Cu o îngrijire și o atenție corespunzătoare, vei putea păstra unghiile sănătoase și puternice!

5) Investește într-o ojă de unghii de bună calitate

Investește într-o ojă de unghii de bună calitate

Când vine vorba de îngrijirea unghiilor, calitatea lacului de unghii contează. Oja de unghii ieftină ar putea arăta bine, dar nu va face prea multe pentru a-ți proteja unghiile de deteriorare. Pe de altă parte, investiția într-o ojă de bună calitate te va ajuta să îți păstrezi unghiile puternice și sănătoase.

Oja de unghii de calitate superioară este fabricată din ingrediente care ajută la întărirea și ingrijirea unghiilor tale. Aceste ingrediente îmbunătățesc textura și aspectul unghiilor tale, făcându-le să arate mai strălucitoare și mai rezistente. Lacurile de unghii de bună calitate durează mai mult timp, ceea ce înseamnă că nu va trebui să îți faci griji cu privire la ciobire sau decolorare prea curând.

În plus, investiția într-o ojă de bună calitate înseamnă că produsul este sigur pentru sanătate și nu conține substanțele chimice dure care să-ți deterioreze unghiile. Multe lacuri de unghii ieftine conțin ingrediente toxice, cum ar fi formaldehida și toluenul, care pot fi dăunătoare pentru unghiile tale pe termen lung. Investiția într-o ojă de unghii de bună calitate te asigură că obții cel mai sigur produs disponibil.

Beneficiile investiției într-o ojă de unghii de bună calitate sunt evidentet. Nu numai că îți va face unghiile să arate mai bine, dar te va ajuta și să le protejezi împotriva deteriorării.

6) Protejează-ți unghiile

Protejează-ți unghiile

Cum putem să ne păstrăm unghiile sănătoase și puternice? Răspunsul constă în luarea de măsuri pentru a le proteja de deteriorare.

Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie să ne amintim atunci când vorbim de îngrijirea unghiilor, este să evităm să ne expunem unghiile la substanțe chimice dure, cum ar fi cele care se găsesc în detergenți, produse de curățare și în produsele de îndepărtare a lacului de unghii. Dacă trebuie să folosești aceste produse, poartă mănuși pentru a minimiza contactul. În plus, încearcă să eviți expunerea prelungită la apă, deoarece aceasta îți poate face unghiile mai fragile.

O altă modalitate de a-ți proteja unghiile este de a limita expunerea lor la lumina directă a soarelui. Radiațiile UV îți pot deteriora cheratina din unghii, făcându-le mai predispuse la crăpare și rupere. Poartă protecție solară pe mâini și unghii atunci când petreci perioade lungi de timp în aer liber.

7) Ai grijă de cuticulele tale

Ai grijă de cuticulele tale

Când vine vorba de unghii sănătoase și puternice, nu uita de cuticulele tale! Cuticula este pielea delicată din jurul unghiilor tale, care poate deveni ușor uscată și deteriorată. Pentru a-ți păstra cuticulele în stare bună, asigură-te că aplici în mod regulat un ulei sau o cremă hrănitoare pentru cuticule. Acest lucru te va ajuta să îți păstrezi cuticulele hidratate și moi. De asemenea, asigură-te că le tai în mod regulat, deoarece cuticulele prea lungi se pot rupe sau se pot infecta.

De asemenea, este important să-ți amintești că, atunci când îți cureți sau îți pilești unghiile, ai grijă să nu deteriorezi cuticulele. Încearcă să eviți să le împingi prea tare înapoi, deoarece acest lucru le poate deteriora. În schimb, împinge-le ușor înapoi cu un tampon de bumbac sau cu un bețișor de manichiură.

Cel mai bun tratament pentru unghii

Întărirea Unghiilor Cu Lămâie

Dacă ești ca mine și îți place să bei un pahar de apă cu lămâie dimineața, atunci cu siguranță ai observat cât de puternice și strălucitoare devin unghiile tale după această băutură miraculoasă. Însă, ce trebuie să faci pentru a beneficia de acest truc de înfrumusețare?

În primul rând, trebuie să îți pregătești un amestec simplu, dar eficient, de suc de lămâie și ulei de măsline. Această combinație va hidrata unghiile și cuticulele tale, dar și le va întări. Folosind un bat de bumbac, aplică amestecul pe unghii și lasă-l să se usuce. După câteva minute, clătește cu apă călduță și admiră-ți unghiile puternice și frumoase.

Acest truc nu este doar pentru unghii. Dacă observi că ai mâinile uscate și crăpate, amestecă sucul de lămâie cu puțin zahăr și freacă ușor mâinile cu această pastă. Această combinație va exfolia și hidrata pielea ta, lăsându-ți mâinile catifelate și strălucitoare.

Nu uita să încerci și vitamine pentru unghii, cum ar fi vitamina E și biotina, care au fost dovedite științific că ajută la creșterea și îmbunătățirea sănătății lor. Fie că alegi să le consumi prin alimente sau să le iei sub formă de suplimente, asigură-te că consumi suficiente vitamine și minerale pentru a-ți menține unghiile frumoase și puternice.

Tratament natural pentru unghii moi și exfoliate

Începe prin a-ți face o baie călduță pentru mâini și unghii în care ai adăugat câteva picături de ulei esențial de lavandă sau de lămâie, ambele fiind recunoscute pentru proprietățile lor antiseptice și de întărire a unghiilor.

După ce ai uscat bine mâinile, aplică un ulei de cuticule, care să ajute la hidratarea și înmuierea pielii în jurul unghiilor. Poți folosi ulei de măsline, de cocos sau de jojoba, toate fiind bogate în vitamine și substanțe nutritive care ajută la refacerea și îmbunătățirea aspectului unghiilor.

Pentru a-ți întări unghiile, poți aplica o mască naturală pe bază de ou, care este bogat în proteine și ajută la refacerea și întărirea unghiilor moi și exfoliate. Amestecă un ou cu o linguriță de ulei de măsline și o linguriță de miere, aplică pe unghii și lasă să acționeze timp de 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Un alt tratament natural pentru îngrijirea unghiilor moi și exfoliate este aplicarea de gelatină. Amestecă o linguriță de gelatină cu o linguriță de apă și aplică pe unghii, lăsând să se usuce timp de 10-15 minute. Gelatina conține colagen și proteine care ajută la întărirea și regenerarea unghiilor.

De asemenea, nu uita să aplici un strat de lac de unghii, care să protejeze unghiile și să le ajute să crească mai puternice și sănătoase. Poți alege un lac de unghii cu vitamine și minerale, care are rolul de a hrăni și de a întări unghiile.

Îngrijirea Unghiilor: În loc de Concluzie

Ca o concluzie

A avea unghii sănătoase și puternice este o parte importantă din ritualul îngrijirii și ne face să ne simțim bine în pielea noastră. Cele șapte sfaturi pe care le-am împărtășit astăzi te pot ajuta să obții unghiile puternice și frumoase pe care ți le dorești.

Dar nu uita, a avea grijă de unghiile noastre nu este doar o chestiune de estetică; este vorba și de a avea grijă de sănătatea noastră. Așa că acordă-ți puțin timp pentru a pune în practică aceste sfaturi și bucură-te de sentimentul de a avea unghii sănătoase și puternice.

Dacă ți-a plăcut acest subiect, nu uita să explorezi si alte articole legate de frumusețe. Sunt sigură că vei găsi interesant. Pe curând, Ali 🙂

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *