Cum Să Aplic Corectorul Pentru A Ascunde Cearcănele Și Petele?

Cum să aplic corectorul pentru a ascunde cearcănele și petele

În anumite dimineți mai dificile, îmi pun și eu această întrebare: cum să aplic corectorul pentru a ascunde cearcănele și uneori petele de pe față. Deși întrebarea este neplăcută :), răspunsul este simplu: pentru a ascunde eficient cearcănele și petele cu ajutorul corectorului, este esențial să alegi nuanța potrivită și să îl aplici corect. Iată cum poți face acest lucru în câțiva pași simpli.

Cum Să Aplici Corectorul în mod eficient

Cum Să Aplic Corectorul Pentru A Ascunde Cearcănele

Alege nuanța potrivită de corector

În primul rând, trebuie să ții cont de ce anume dorești să corectezi. Dacă ai de-a face cu cearcăne, alege o nuanță cu un subton piersică sau portocaliu pentru a neutraliza albastrul sau purpuriul cearcănelor. Aceste nuanțe calde contrabalansază nuanțele reci ale cearcănelor, conferind un aspect mai odihnit și mai tânăr.

Pentru a acoperi petele sau imperfecțiunile, alege o nuanță care se potrivește exact cu tonul tău de piele. Ideal ar fi să încerci corectorul într-o zonă neutra a feței, cum ar fi maxilarul, pentru a fi sigură că se potrivește perfect. Dacă nu ești sigură, întreabă un specialist într-un magazin de cosmetice pentru a te ajuta să găsești cea mai bună potrivire.

Aplică corectorul în mod strategic

Aplică corectorul strategic

Aplicarea corectă a corectorului este esențială pentru a obține un rezultat optim. În cazul cearcănelor, nu aplica corectorul doar pe zona direct sub ochi. În schimb, aplică-l în forma unui triunghi inversat sub ochi pentru a ilumina întreaga zonă și a oferi un lifting vizual feței.

Pentru pete, aplică o cantitate mică de produs direct pe zonă și estompează-l ușor cu degetul sau cu un burete de machiaj. Încercă să nu tragi sau să freci pielea în timp ce estompezi, deoarece acest lucru poate irita pielea și poate face ca petele să devină și mai vizibile.

Folosește un instrument de estompare

Folosește un instrument de estompare

Estomparea corectorului este un alt pas crucial în obținerea unui aspect natural. Poți utiliza degetele, un burete de machiaj sau o pensulă pentru a estompa produsul. Dacă alegi un burete, asigură-te că este ușor umed pentru a evita absorbția prea mult produs. Buretele umed va ajuta la distribuirea uniformă a produsului și va preveni aspectul mai neplăcut.

Estomparea cu degetele poate fi o altă opțiune, mai ales dacă vrei un control mai bun. Căldura de la degete poate ajuta la topirea produsului în piele pentru un aspect mai natural.

Fixează corectorul

Fixează corectorul

După aplicarea și estomparea corectorului, nu uita să-l fixezi. Utilizează o pudră translucidă, care nu va adăuga culoare, ci va ajuta la setarea corectorului și la prelungirea duratei sale de viață. Pudra translucidă este și excelentă pentru a preveni strângerea produsului în liniile fine. Aplică pudra cu o pensulă mare și moale, tamponând ușor pe zonele unde ai aplicat corectorul. Acest lucru va ajuta la asigurarea unui aspect mat și la menținerea machiajului intact pe tot parcursul zilei.

În cazul în care ai pielea uscată, ai grijă câtă pudră aplici, deoarece prea multă pudră poate face pielea să arate uscată și poate accentua ridurile. În acest caz, s-ar putea să preferi un spray de fixare în locul pudrei.

De asemenea, este important să nu uiți de restul machiajului. Un machiaj al ochilor bine realizat și un blush potrivit pot distrage atenția de la cearcăne sau pete. În plus, asigură-te că întregul machiaj este bine întins pentru a obține un aspect cât mai natural.

Aplicarea corectă a corectorului este ține de tehnică, dar, în timp se poate ajunge chiar la artă. Acest lucru însă necesită atenție la detalii și ceva practică. Cu timpul, vei descoperi ce tehnici funcționează cel mai bine pentru tine și vei putea obține un aspect proaspăt și odihnit în fiecare zi.

Sursă foto: Canva


Alice Prodan Contact

AUTORUL ARTICOLULUI

Ali De La OriceCauti.Ro 🙂

Graphic Designer – cu o mare pasiune pentru culori, modă, frumusețe și călătorii, care încearcă să aducă magie prin proiectele sale, oferind un strop de inspirație în fiecare zi prin intermediul acestui blog.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *