Machiajul Cat Eye Pas cu Pas

Machiajul Cat Eye

Machiajul ochilor este o artă care necesită multă practică și răbdare. Înainte de a începe procesul de aplicare a machiajului cat eye, este important să începem cu baza.

Machiajul cat eyes: Primul pas, Baza Machiajului

Machiaj cat eyes Baza Machiajului

Primul pas este pregătirea pielii. Curățarea și hidratarea pielii sunt esențiale pentru un machiaj impecabil. Este important să folosești produse adecvate tipului tău de piele pentru a te asigura că machiajul se așază frumos și rămâne pe întreg parcursul zilei.

După ce ai pregătit pielea, următorul pas este aplicarea unui primer. Acesta creează o bază netedă și uniformă pentru machiaj și ajută la menținerea acestuia pe parcursul zilei.

De asemenea, un primer poate ajuta la prevenirea formării pliurilor în machiaj.

Alegerea și Aplicarea Fardului de Ochi

Alegerea și Aplicarea Fardului de Ochi

Când vine vorba de alegerea culorilor pentru machiajul ochilor, este important să ții cont de culoarea ochilor și de tonul pielii.

Culorile calde, cum ar fi nuanțele de maro și auriu, sunt ideale pentru ochii albaștri, în timp ce nuanțele de verde și mov sunt potrivite pentru ochii căprui.

Pentru machiajul cat eye, este important să ai la îndemână farduri de ochi în nuanțe neutre, cum ar fi bej, maro, negru și gri. Aceste culori vor ajuta la conturarea ochilor și la crearea efectului de „ochi de pisică”.

Aplicarea fardului de ochi este un proces în mai multe etape. Începe prin aplicarea unei nuanțe neutre pe întreaga pleoapă, folosind o pensulă de fard de ochi.

Apoi, folosește o nuanță mai închisă în pliul ochiului pentru a adăuga adâncime și definire. În final, aplică o nuanță mai deschisă în colțurile interioare ale ochilor pentru a le lumina.

Machiajul Cat Eye cu Creion dermatograf

Machiajul Cat Eye cu Creion dermatograf

Machiajul cat eye este cunoscut pentru linia dramatică și ascuțită care se întinde de la colțul exterior al ochiului. Creionul de ochi este un instrument esențial pentru crearea acestui efect.

Alege un creion de ochi de bună calitate care este ușor de aplicat și de nuanță intensă.

Trasează o linie subțire de la colțul interior al ochiului spre cel exterior, apoi lărgește linia pe măsură ce o extinzi spre colțul exterior al ochiului.

Pentru a crea efectul de „ochi de pisică”, trasează o linie ascuțită în sus de la colțul exterior al ochiului. Aceasta ar trebui să fie în unghi cu pleoapa inferioară.

În final, umple orice spații goale cu creionul de ochi.

Aplicarea Fardului de Ochi

Aplicarea Fardului de Ochi

După aplicarea creionului de ochi, următorul pas este aplicarea fardului de ochi. Acesta va adăuga adâncime și dimensiune machiajului ochilor.

Începe prin aplicarea unei nuanțe neutre pe întreaga pleoapă. Apoi, folosește o nuanță mai închisă în pliul ochiului pentru a adăuga adâncime. În final, aplică o nuanță mai deschisă în colțurile interioare ale ochilor pentru a le lumina.

Pentru a finaliza look-ul, adăugă un strat de mascara pe gene. Acesta va adăuga volum și lungime, intensificând efectul de „ochi de pisică”.

Un sfat esențial pentru alegerea și aplicarea fardului de ochi este să înțelegi și să respecți caracteristicile unice ale feței tale.

Optează pentru culori care complimentează culoarea ochilor și tonul pielii și învață cum să le aplici în mod corespunzător pentru a sublinia frumusețea naturală.

Machiajul ochilor nu este doar despre a aplica culoare pe pleoape, ci mai degrabă despre a crea un echilibru și a accentua trăsăturile.

 1. Fața Ovală
  Fața ovală este considerată forma ideală deoarece este echilibrată și proporționată.
  Cu toate acestea, pentru a accentua ochii, poți încerca un machiaj smokey-eye.
  Aplică o nuanță neutră pe întreaga pleoapă. Adăugă o nuanță mai închisă în pliu, apoi folosește o pensulă moale pentru a amesteca cele două nuanțe.
  În final, aplică o nuanță luminată pe oasele sprâncenelor și în colțul interior al ochiului pentru a adăuga luminozitate.
 2. Fața Rotundă
  Pentru fața rotună, obiectivul este să lungești forma feței, ceea ce se poate face prin aplicarea de umbre pe părțile laterale ale feței.
  Poți încerca să aplici o nuanță mai închisă pe părțile exterioare ale ochilor pentru a crea o formă mai alungită.
 3. Fața Pătrată
  Pentru fața pătrată, este important să adăugi o formă de arc la ochii tăi pentru a contrabalansa liniile drepte ale feței.
  Poți încerca un machiaj cat-eye, începând cu o nuanță neutru pe pleoapă și apoi adăugând o linie în vârf la colțul exterior al ochiului.
 4. Fața în Formă de Inimă
  Pentru fața în formă de inimă, obiectivul este de a echilibra fruntea mai largă cu partea de jos a feței. Poți face acest lucru aplicând o nuanță mai închisă în pliu și o nuanță mai deschisă pe pleoapă.
  De asemenea, poți încerca să aplici o nuanță mai deschisă sub sprâncene pentru a atrage atenția asupra ochilor.
 5. Fața Lungă
  Dacă ai o față lungă, obiectivul este de a face fața să pară mai scurtă.
  Poți face acest lucru prin aplicarea unei nuanțe mai închise de fard de ochi în pliu și o nuanță mai deschisă pe pleoapă.
  De asemenea, poți adăuga o nuanță mai deschisă în centrul pleoapelor pentru a atrage atenția în centru.


În concluzie, fie că optezi pentru un machiaj cat eye clasic sau pentru un look mai subtil, reține că tehnica și produsele utilizate joacă un rol crucial.

Un creion dermatograf de calitate poate fi un instrument de bază în crearea unui look de „cat eye”, permițând conturarea precisă a ochilor și adăugarea profunzimii.

Luarea în considerare a formei feței și a ochilor poate ajuta la personalizarea machiajului, asigurându-se că acesta vă complimentează caracteristicile naturale.
Indiferent de abordarea aleasă, machiajul ochilor este o formă de artă, un mod de a exprima stilul personal și de a accentua frumusețea naturală.
Învățarea și experimentarea diferitelor tehnici de machiaj pot adăuga o nouă dimensiune la rutina de înfrumusețare și pot duce la descoperirea unui look unic care te reprezintă cel mai bine.


Alice Prodan Contact

AUTORUL ARTICOLULUI

Ali De La OriceCauti.Ro 🙂

Graphic Designer – cu o mare pasiune pentru culori, modă, frumusețe și călătorii, care încearcă să aducă magie prin proiectele sale, oferind un strop de inspirație în fiecare zi prin intermediul acestui blog.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *