Chiar Ai Nevoie De Toate Aceste Pensule De Machiaj?

Pensule de machiaj

Cu atât de multe perii de machiaj diferite pe piață, poate fi greu să știi de care ai nevoie și care sunt doar o cheltuială inutilă. Oare chiar avem nevoie de toate acele pensule de machiaj?

În aceast articol, vom explora avantajele și dezavantajele de a avea o colecție extinsă de pensule de machiaj și vă vom ajuta să alegeți dacă merită sau nu să investiți într-o varietate de pensule de machiaj.

O scurtă prezentare generală a diferitelor tipuri de perii de machiaj

O scurtă prezentare generală a diferitelor tipuri de perii de machiaj

Pensulele de machiaj sunt o parte esențială a rutinei de înfrumusețare a oricărei femei, dar cu atât de multe tipuri diferite de pensule existente, poate fi greu să știi de care ai nevoie cu adevărat. Haideți să aruncăm o privire asupra diferitelor tipuri de pensule de machiaj, astfel încât să puteți hotarî de care aveți nevoie pentru colecția dvs. de machiaj.

Pensule pentru fond de ten

O pensulă pentru fond de ten este un instrument indispensabil în orice trusă de machiaj. Acest tip de pensulă este perfect pentru a estompa fondul de ten lichid sau cremos pentru un look impecabil.

Pensule pentru pudră

Pensulele pentru pudră sunt concepute pentru a distribui uniform fardul de obraz, bronzerul și pudra de fixare. Aceste pensule sunt de obicei realizate cu peri moi pentru a evita iritarea pielii.

O scurtă prezentare generală a diferitelor tipuri de perii de machiaj_2

Pensule pentru fard de obraz

Pensulele pentru fardul de obraz sunt concepute pentru a vă ajuta să aplicați fardul într-un mod natural. Aceste pensule au, de obicei, un vârf conic, care vă permite să aplicați pe obraji cantitatea potrivită de fard, fără a părea exagerată.

Pensule pentru farduri de ochi

Acest pensule sunt de diferite forme și mărimi, de la cele mari și pufoase pentru aplicarea culorii, până la pensule mici și precise pentru aplicarea culorii în pliul ochilor. Aici este important să aveți o varietate de bogată din aceste pensule, pentru a reuși să creați orice fel de look vă doriți.

Pensule pentru eyeliner

Dacă îți place mult să folosești eyeliner-ul, atunci ai nevoie de această pensulă în trusa ta! Aceste pensule înguste și ascuțite sunt perfecte pentru a crea linii netede și uniforme de-a lungul liniei genelor.

Pensule pentru buze

Pensulele pentru buze sunt concepute pentru a vă ajuta să aplicați rujul și luciul de buze cu precizie. De asemenea, pensulele de buze vă pot ajuta să evitați ca buzele să fie pătate de culoarea produsului.

Câte pensule de machiaj ar trebui să ai?

Câte pensule de machiaj ar trebui să ai

Când vine vorba de pensule de machiaj, nu există un răspuns unic pentru toată lumea. În funcție de rutina ta de înfrumusețare și de tipurile de machiaj pe care preferi să le folosești, ai putea avea nevoie de la câteva pensule de bază până la un set complet de instrumente specializate.

Dacă dorești să-ți păstrezi colecția de pensule cât mai redusă, câteva produse de bază ar trebui să fie suficiente. Începeți cu o pensulă pentru fond de ten, o pensulă pentru farduri de ochi și o pensulă pentru farduri. Acestea trei ar trebui să acopere majoritatea nevoilor tale de zi cu zi. Dacă vă place să aplicați și iluminator sau contur, adăugați o pensulă în formă de evantai și o pensulă unghiulară.

Este posibil ca artiștii de machiaj să fie nevoiți să investească ceva mai mult, fiind nevoie de pensule mai specializate. Dacă totuși folosiți mai multe produse pentru machiajul ochilor, luați în considerare posibilitatea de a investi în pensule diferite pentru liner și pentru estompare. Dacă faceți un mackup complet, inclusiv ascunderea petelor, optați pentru o pensulă pentru corector cu peri de precizie. Pentru buze, puteți folosi o pensulă pentru buze, cât și o pensulă pentru conturul buzelor.

Numărul exact de perii pe care le aveți depinde în întregime de dumneavoastră, așa că nu vă simțiți presată să cumpărați mai mult decât este necesar. În cele din urmă, totul se reduce la cât de mult timp și efort ești dispusă să investești în aplicarea machiajului tău.

Avantajele și dezavantajele de a avea o mulțime de pensule de machiaj

Avantajele și dezavantajele de a avea o mulțime de pensule de machiaj

Când vine vorba de machiaj, a avea o mulțime de pensule te poate ajuta, dar uneori, acest lucru te și poate încurca. Pe de o parte, faptul de a avea o varietate de pensule de machiaj vă oferă mai multe opțiuni pentru creativitate. Diferite pensule vă pot ajuta să obțineți efecte diferite – cum ar fi adăugarea de contur, crearea unui smokey eye sau amestecarea diferitelor culori împreună. Pe de altă parte, dacă ai prea multe pensule, poate fi dificil să ții evidența pensulei care este cea mai bună pentru fiecare aspect. De asemenea, poate fi dificil să le depozitați într-un mod îngrijit și organizat.

Deci, care sunt avantajele și dezavantajele de a avea o mulțime de perii de machiaj?

Avantaje

– Mai multe opțiuni atunci când vine vorba de crearea look-ului

– Diferite perii vă pot ajuta să obțineți diferite efecte

– Ai posibilitatea să experimentezi cu mai multă creativitate.

Dezavantaje

– Greu de urmărit care perie este cea mai bună pentru fiecare aspect

– Poate fi dificil să depozitezi toate pensulele într-un mod organizat

– Poate fi costisitor să achiziționați o mulțime de perii

Cum să-ți cureți pensulele de machiaj

Cum să-ți cureți pensulele de machiaj

Întreținerea pensulelor de machiaj este o parte esențială pentru a obține rezultate de machiaj impecabile. Nu numai că este important să vă păstrați pensulele curate și fără bacterii, dar în acest fel te vei bucura de ele mai mult timp. Curățarea pensulelor dvs. este simplă și se poate face rapid.

Iată câteva sfaturi despre cum să vă păstrați pensulele curate și în condiții optime:

1. Începeți prin a vă spăla pe mâini înainte de a le curăța.

2. Umeziți periile cu apă caldă și o cantitate mică de săpun delicat sau de detergent pentru perii.

3. Masați periile cu degetele pentru a crea spumă și clătiți cu apă caldă până când apa curge limpede.

4. Stoarceți excesul de apă cu un prosop și remodelați periile cât timp sunt umede.

5. Lăsați-le să se usuce într-o zonă deschisă, ferită de lumina directă a soarelui, deoarece aceasta ar putea deteriora periile.

6. După ce s-au uscat complet, dați-le un jet de spray pentru pensule pentru a le păstra aspectul optim.

Cu puțină consecvență și minim de efort, vă puteți bucura de ele pentru o perioadă mai lungă de timp.

Cum să vă păstrați pensulele de machiaj

Cum să vă păstrați pensulele de machiaj

Este esențial să vă păstrați pensulele de machiaj curate și organizate, dacă doriți ca acestea să rămână în stare excelentă. Păstrarea corectă a pensulelor de machiaj poate prelungi durata de viață a acestora și vă poate asigura că le puteți utiliza eficient. Iată câteva sfaturi despre cum să vă păstra pensulele de machiaj astfel încât să arate și să rămână în stare cât mai bună.

În primul rând, este important să vă asigurați că pensulele sunt complet uscate înainte de a le depozita. O perie umedă poate dezvolta bacterii și poate provoca iritații ale pielii, așa că asigurați-vă că vă uscați bine periile înainte de a le depozita.

Cum le puteți păstra în condiții optime? Destul de simplu. Una dintre opțiuni este un rulou sau un organizator pentru pensule. Acestea au, de obicei, sloturi individuale pentru fiecare pensulă, astfel încât acestea să fie depozitate în siguranță și să nu se deterioreze sau să se încurce. Dacă aveți mai multe pensule decât puteți ține pe o rolă pentru pensule, le puteți depozita și într-un sertar cu separatoare. Acest lucru le va menține organizate și ușor accesibile atunci când aveți nevoie de ele.

Dacă nu vrei să investești într-o rolă pentru pensule sau într-un organizator, poți să îți depozitezi pensulele într-un vas mic de sticlă. Aceasta poate fi o modalitate simplă dar și destul de elegantă pentru a-ți expune pensulele, păstrându-le în același timp îngrijite și ordonate. Asigură-te doar că vasul de sticlă este suficient de larg pentru toate pensulele tale, astfel încât să nu fie înghesuite prea tare.

Indiferent de modul în care alegeți să le păstrați, asigurați-vă întotdeauna că le țineți departe de lumina directă a soarelui și de căldură, deoarece acestea pot deteriora periile și pot scurta durata de viață a periei.

Concluzie

Dacă îți place machiajul, știi cât de important este să ai instrumentele potrivite pentru treaba asta. Cu pensulele de machiaj potrivite, puteți crea cu ușurință un aspect impecabil. Însă, până la urmă, de câte pensule avem nevoie cu adevărat? Adevărul este că depinde de preferințele tale personale. Unele persoane preferă să se limiteze la doar câteva pensule cheie, în timp ce altora le place să aibă o varietate de opțiuni. Indiferent de calea pe care o alegeți, asigurați-vă că aveți grijă de pensulele dvs. și că le păstrați curate.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te invităm să te înscrii la newsletter-ul nostru, pentru ați trimite mai multe sfaturi și trucuri legate de frumusețe. Pe curând!

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *