Unghiile cu gel în timpul sarcinii: Mituri, adevăruri și aspecte practice

Unghiile cu gel în timpul sarcinii

Fie că suntem sau nu în perioada maternității, frumusețea și îngrijirea personală reprezintă un aspect esențial pentru noi, femeile. Așadar azi vorbim despre unghiile cu gel în timpul sarcinii, un subiect între mit și adevăr. Desigur, sarcina aduce cu sine o serie de schimbări semnificative, iar precauția devine un aliat de nădejde. Însă oare trebuie să renunțăm la micile plăceri, cum ar fi manichiura cu gel, în această perioadă?

De-a lungul anilor, au apărut numeroase mituri cu privire la aplicarea unghiilor cu gel în timpul sarcinii. Unele femei susțin că acestea sunt dăunătoare, în timp ce altele nu văd nicio problemă.

Așadar, ce este adevărat și ce nu? Vom aborda acest subiect în detaliu în articolul de față.

Mituri și adevăruri despre unghiile cu gel în timpul sarcinii

Mituri și adevăruri despre unghiile cu gel în timpul sarcinii

Mitul #1: Unghiile cu gel sunt toxice pentru sarcină

Adevărul: Unghiile cu gel nu influențează negativ sarcina. Deși gelul conține anumite substanțe chimice, cantitatea folosită în aplicarea unghiilor nu este suficientă pentru a pătrunde în organism și să afecteze dezvoltarea fătului.

De asemenea, țesutul cornos al unghiilor, format în mare parte din keratină, acționează ca o barieră de protecție împotriva factorilor externi.

Mitul #2: Lămpile UV folosite pentru polimerizarea gelului sunt periculoase

Mitul #2 Lămpile UV folosite pentru polimerizarea gelului sunt periculoase

Adevărul: Radiația UV emisă de lămpi este foarte mică și acționează doar la nivelul unghiilor, pentru a întări gelul. Nu prezintă efecte negative asupra organismului.

Lămpile UV folosite în manichiura cu gel emit radiații ultraviolete pentru a cataliza (întări) gelul aplicat pe unghii.

Există două tipuri principale de lămpi folosite în acest proces: lămpile UV tradiționale și lămpile LED-UV.

Lămpile UV Tradiționale: Aceste lămpi folosesc tuburi fluorescente care emit radiații UV-A. Radiația UV-A este cea mai puțin dăunătoare dintre radiațiile UV și are lungimi de undă între 320 și 400 nanometri.

Lămpile LED-UV: Acestea sunt considerate mai eficiente și emit, de asemenea, radiații UV-A, dar într-o bandă îngustă de lungime de undă, adesea în jurul valorii de 365 nanometri.

Riscurile Asociate

Expunerea la radiații UV poate ridica întrebări cu privire la riscul de îmbătrânire prematură a pielii și cancer de piele. Cu toate acestea, studiile arată că nivelul de expunere la radiații UV prin utilizarea lămpilor de unghii este extrem de scăzut.

Evaluarea Riscurilor pentru Ochi și Piele: Dowdy, J. C., & Sayre, R. M. (2012) au examinat riscurile potențiale pentru ochi și piele asociate cu lămpile de unghii și au concluzionat că nu sunt periculoase la nivelurile de expunere tipice în saloanele de unghii Photochemistry and Photobiology, 88(5), 1210-1213.

Raportul FDA: Food and Drug Administration (FDA) din SUA consideră lămpile UV utilizate pentru întărirea gelului de unghii ca fiind sigure pentru utilizare conform instrucțiunilor de funcționare. Mai multe informații pot fi găsite pe pagina oficială a FDA referitoare la siguranța în utilizarea lămpilor UV pentru unghii.

Mitul #3: Unghiile cu gel pot afecta sarcina?

Mitul #3 Unghiile cu gel pot afecta sarcina

Adevărul: Până la acest moment, nu există dovezi științifice concludente că unghiile cu gel ar putea afecta sarcina.

Cu toate acestea, este important de știut că unele geluri pentru unghii pot conține substanțe chimice precum formaldehidă, toluen sau dibutil ftalat, care, în cantități mari, pot fi considerate toxice.

În mod normal, aceste substanțe nu pătrund în stratul cornos al unghiei și nu sunt absorbite de organism în cantități care să reprezinte o amenințare.

Totuși, pentru cei preocupați de riscurile potențiale, se recomandă utilizarea produselor pentru unghii fără substanțe chimice dăunătoare, mai ales în timpul sarcinii.

Dacă ai îndoieli sau întrebări specifice, cel mai bine ar fi să discuți cu un specialist în îngrijirea sănătății, care poate oferi sfaturi personalizate, ținând cont de situația ta particulară și de cele mai recente informații științifice disponibile.

Îngrijirea unghiilor în timpul sarcinii

Mitul #3 Unghiile cu gel pot afecta sarcina

Sarcina aduce cu sine o serie de schimbări majore în corpul unei femei, iar acestea se observă și la nivelul unghiilor.

Din cauza creșterii nivelului de hormoni, unghiile pot crește mai repede și pot deveni mai fragile. În acest context, îngrijirea unghiilor devine o prioritate.

Măsuri de precauție

Mitul #3 Unghiile cu gel pot afecta sarcina

Există anumite măsuri de precauție pe care viitoarele mame le pot lua pentru a-și îngriji unghiile în mod corespunzător în timpul sarcinii:

·         Igienă riguroasă: Este esențial să mențineți o igienă corespunzătoare pentru a preveni orice infecție a unghiei. Dezinfectarea instrumentelor de manichiură este crucială, fie că faceți manichiura la salon sau acasă.

·.

·         Produse de calitate: Folosiți produse de calitate care nu conțin substanțe chimice dăunătoare. Ojele semipermanente de tipul Shellac sunt o alegere bună, deoarece sunt mai rezistente decât ojele obișnuite și conțin ingrediente mai blânde, făcându-le potrivite pentru femeile însărcinate.

Takeaway

Takeaway
  • Mămici gravide, este esențial să evitați expunerea la anumite substante potențial nocive care pot fi prezente în oja pentru unghii.
  • Evita mirosul puternic de la unele produse pentru unghii, în special în primul trimestru de sarcină, când simțurile sunt mai sensibile.
  • Un alt factor de luat în considerare este formaldehida, o substanță des utilizată în produsele pentru unghii, care poate duce la iritații ale pielii și ale ochilor.
  • Ca urmare, este recomandat să se utilizeze produse fără aceste substanțe, în special în cazul gravidelor.
  • Cu toate acestea, nu este o problema să te faci manichiura cu gel ocazional, cu condiția să iei măsuri de precauție adecvate.
  • În cele din urmă, este important să se țină cont de faptul că fiecare persoană este diferită, și ceea ce funcționează pentru un tip de persoană s-ar putea să nu funcționeze pentru toată lumea. Consultă-ți medicul dacă ai nelămuriri.

Concluzii

Concluzii

În concluzie, frumusețea și îngrijirea personală nu trebuie neglijate, nici măcar când suntem gravide.

Cu precauție și informare corectă, putem continua să ne bucurăm de micile plăceri, cum ar fi manichiura cu gel.

Însă, ca și în orice alt aspect legat de sarcină, este esențial să avem un dialog constant cu medicul nostru înainte de a lua orice decizie.

Sursă foto: Canva


Alice Prodan Contact

AUTORUL ARTICOLULUI

Ali De La OriceCauti.Ro 🙂

Graphic Designer – cu o mare pasiune pentru culori, modă, frumusețe și călătorii, care încearcă să aducă magie prin proiectele sale, oferind un strop de inspirație în fiecare zi prin intermediul acestui blog.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *