Prajitura Cu Urda Dulce – Desert Românesc 100%

Prajitura Cu Urda Dulce

Prajitura cu urda dulce este un desert romanesc traditional care combina textura cremoasa a branzei de vaci cu dulceata zaharului si aromele bogate ale vaniliei si cojii de lamaie. Aceasta prajitura este perfecta pentru orice ocazie, fie ca este vorba de o masa festiva, un pranz de duminica cu familia sau chiar ca un dulce de rontait in timpul saptamanii.

Lista de Ingrediente si Cantitati

Pentru a pregati aceasta prajitura delicioasa, va trebui sa aveti la indemana urmatoarele ingrediente:

  • 500g de urda dulce
  • 200g de zahar
  • 4 oua
  • 200g de faina
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • Un praf de sare
  • 100g de unt
  • 1 lingurita de praf de copt

Descrierea Retetei

Prajitura cu urda dulce este un desert foarte apreciat pentru gustul sau unic. Urda dulce, care este branza de vaci proaspata, adauga o textura cremoasa si un gust subtil de lapte prajiturii. Zaharul, vanilia si coaja de lamaie imbogatesc aroma prajiturii, in timp ce faina si ouale ii confera o structura solida. Prajitura cu urda dulce este usor de preparat, iar rezultatul final va fi cu siguranta pe placul tuturor.

Instructiuni Pas cu Pas

In primul rand, trebuie sa preincalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, incepem prin a amesteca urda cu zaharul intr-un castron mare. Adaugati ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare. Adaugati apoi zaharul vanilat si coaja de lamaie rasa, amestecand din nou.

Intr-un alt castron, combinati faina cu praful de copt si un praf de sare. Adaugati acest amestec treptat in amestecul de urda, amestecand continuu pentru a evita formarea de cocoloase. La final, incorporati untul topit.

Turnati compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si nivelati-o cu spatula. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute, sau pana cand prajitura este aurie si trece testul cu scobitoarea.

Sfaturi Aditionale

Pentru a va asigura ca prajitura cu urda dulce iese perfecta, iata cateva sfaturi utile. In primul rand, este important sa folositi urda proaspata, de calitate. De asemenea, asigurati-va ca ouale sunt la temperatura camerei inainte de a le folosi in reteta. In al doilea rand, nu uitati sa preincalziti cuptorul inainte de a incepe prepararea prajiturii. Aceasta etapa este esentiala pentru a obtine o prajitura perfect coapta.

Informatii Nutritive

Aceasta prajitura contine aproximativ 350 de calorii la 100 de grame. Este o sursa buna de proteine, datorita urdei, si de carbohidrati, proveniti in principal din faina si zahar. De asemenea, prajitura cu urda dulce contine o cantitate moderata de grasimi, provenite in principal din unt.

Variatii Creative ale Desertului

Daca doriti sa experimentati cu reteta, puteti adauga diferite ingrediente pentru a o personaliza. De exemplu, puteti adauga mure, stafide inmuiate in rom sau coaja rasa de portocala pentru un plus de aroma. De asemenea, puteti inlocui o parte din faina cu migdale macinate pentru o textura mai interesanta.

Sursă foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *