Rețeta De Prăjitură Cu Vișine Din Compot

Prăjitură cu visine din compot

Prăjitura cu vișine din compot este o bunătate care ne duce cu gândul la copilărie și la bunătățile pe care le pregătea bunica. În acest articol, vă propun o rețetă simplă și delicioasă, perfectă pentru a vă răsfăța familia sau oaspeții.

Lista de ingrediente și cantități

Pentru a pregăti această prăjitură cu visine din compot, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 grame de vișine din compot
 • 200 grame de zahăr
 • 4 ouă
 • 200 grame de făină
 • 100 ml de ulei
 • 1 plic de praf de copt
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • coaja rasă de la o lămâie
 • un praf de sare

Prăjitură Cu Vișine Din Compot: Descrierea rețetei

Prăjitura cu vișine din compot este un desert delicios și ușor de pregătit. Vișinele din compot aduc o notă de dulceață și aciditate, perfectă pentru a echilibra gustul prăjiturii. De asemenea, acestea dau și o textură plăcută prăjiturii, făcând-o să fie și mai savuroasă.

Pentru preparare, nu aveți nevoie de cunoștințe culinare avansate. Este suficient să urmați pașii indicați în rețetă și să aveți la îndemână ingredientele necesare.

Instrucțiuni pas cu pas

Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Într-un bol mare, bateți ouăle cu zahărul până obțineți o compoziție cremoasă. Adăugați uleiul treptat, amestecând constant.

Într-un alt bol, amestecați făina cu praful de copt, zahărul vanilat și sarea. Adăugați acest amestec peste compoziția de ouă și ulei și amestecați bine.

Adăugați coaja rasă de lămâie și amestecați. În final, adăugați vișinele din compot (fără sucul în care au stat). Amestecați ușor, pentru a nu zdrobi fructele.

Turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.

Sfaturi adiționale

Pentru a vă asigura că prăjitura cu visine din compot iese perfectă, iată câteva sfaturi care vă pot fi de ajutor:

 • Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe pregătirea prăjiturii.
 • Nu uitați să scurgeți bine visinele din compot înainte de a le adăuga în aluat.
 • Dacă doriți, puteți adăuga și alte fructe în compoziție, cum ar fi mere sau pere.

Informatii nutritionale

O felie de prăjitură cu visine din compot conține aproximativ 250 de calorii. De asemenea, prăjitura este bogată în carbohidrați, datorită făinii și zahărului, dar conține și proteine din ouă și grăsimi din ulei.

Sugestii pentru îmbunătățirea valorii nutritive

Dacă doriți să faceți prăjitura cu visine din compot mai sănătoasă, puteți înlocui o parte din făină cu făină integrală, pentru a adăuga mai multe fibre în rețetă. De asemenea, puteți reduce cantitatea de zahăr sau o puteți înlocui cu un îndulcitor natural, cum ar fi mierea.

Sper că v-a plăcut această rețetă de prăjitură cu visine din compot și că o veți încerca acasă. Vă asigur că veți fi încântate de rezultat!

Sursă foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *