Prajitura Simpla Cu Ciocolata – Pas Cu Pas

Prajitura Simpla Cu Ciocolata

Descrierea rețetei și a ingredientelor utilizate

Prăjitura simplă cu ciocolată este un desert delicios care poate fi pregătit rapid și ușor. Toată lumea, indiferent de vârstă, iubește ciocolata și, prin urmare, o prăjitură cu ciocolată este întotdeauna o alegere excelentă pentru orice ocazie.

Pentru a pregăti această prăjitură de ciocolată simplă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 200 de grame de zahăr, 175 de grame de făină, 75 de grame de cacao, un pachet de praf de copt, un vârf de cuțit de sare, 100 de ml de ulei, 200 de ml de lapte și două ouă.

Toate aceste ingrediente sunt ușor de găsit și accesibile, ceea ce face ca această rețetă să fie ideală pentru zilele în care doriți să pregătiți ceva dulce, dar nu aveți timp sau energie pentru a face ceva prea complicat.

Această prăjitură are o textură moale și pufoasă, cu un gust intens de ciocolată. Este deosebit de potrivită pentru a fi servită la desert, dar poate fi savurată și ca gustare în timpul zilei.

Informații nutriționale

Această prăjitură cu ciocolată simplă este, fără îndoială, o delicatesă, dar merită să ne gândim și la valoarea sa nutrițională. În general, prăjiturile cu ciocolată sunt bogate în calorii, grăsimi și zaharuri, dar și în minerale precum fierul și magneziul, care provin din cacao.

O porție de 100 de grame de această prăjitură conține aproximativ 350 de calorii, 20 de grame de grăsimi, 40 de grame de carbohidrați (dintre care majoritatea sunt zaharuri) și 5 grame de proteine. De asemenea, prăjitura furnizează o cantitate semnificativă de fier și magneziu, precum și o cantitate mică de fibre alimentare.

Cu toate acestea, trebuie să ne amintim că aceasta este o prăjitură și, prin urmare, ar trebui consumată cu moderație. Dacă sunteți preocupată de sănătatea dumneavoastră sau dacă încercați să slăbiți, ar trebui să limitați consumul de prăjituri și alte dulciuri.

Instrucțiuni pas cu pas

  • Pregătirea acestei prăjituri cu ciocolată este un proces simplu și rapid.
  • Începeți prin preîncălzirea cuptorului la 180 de grade Celsius.
  • Într-un bol mare, amestecați zahărul, făina, cacaua, praful de copt și sarea.
  • Într-un alt bol, bateți ouăle, apoi adăugați uleiul și laptele. Adăugați treptat amestecul lichid peste ingredientele uscate, amestecând bine după fiecare adăugare.
  • Turnați aluatul într-o formă de copt tapetată cu hârtie de copt și coaceți în cuptorul preîncălzit timp de 25-30 de minute.
  • Verificați dacă prăjitura este gata cu ajutorul unui cuțit sau a unei scobitori – dacă intră și iese curat, prăjitura este gata.
  • Lăsați prăjitura să se răcească în formă înainte de a o tăia.

Sugestie pentru îmbunătățirea nutrițională

Dacă doriți să faceți această prăjitură cu ciocolată mai sănătoasă, puteți face câteva modificări. În primul rând, puteți înlocui zahărul alb cu zahăr brut sau cu miere. Aceste alternative sunt mai naturale și conțin mai multe minerale și vitamine.

De asemenea, puteți adăuga nuci sau semințe în aluat pentru a crește conținutul de proteine și fibre. Nucile și semințele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de grăsimi sănătoase.

În sfârșit, puteți înlocui o parte din făină cu făină integrală pentru a crește conținutul de fibre. Făina integrală este, de asemenea, mai sățioasă decât făina albă, ceea ce vă poate ajuta să mâncați mai puțină prăjitură.

Sfaturi suplimentare

Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să preparați cea mai bună prăjitură cu ciocolată simplă. În primul rând, asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe. Acest lucru va face ca aluatul să fie mai ușor de amestecat și va asigura o textură mai bună a prăjituri.

De asemenea, nu amestecați prea mult aluatul. Amestecarea excesivă poate face prăjitura densă și grea. În schimb, amestecați doar până când ingredientele sunt bine combinate.

În sfârșit, asigurați-vă că coaceți prăjitura la temperatura corectă. Dacă temperatura cuptorului este prea mare, prăjitura se poate arde la exterior înainte de a fi gata la interior. Dacă este prea scăzută, prăjitura nu se va coace corect și va fi prea umedă.

Calorii pe porție (informații despre calorii/100g)

După cum am menționat mai devreme, o porție de 100 de grame de prăjitură cu ciocolată simplă conține aproximativ 350 de calorii. Aceasta înseamnă că dacă prăjitura este tăiată în 10 porții, fiecare porție va avea aproximativ 350 de calorii. Cu toate acestea, numărul exact de calorii poate varia în funcție de dimensiunea porției și de ingredientele exacte utilizate.

Fiind vorba de o prăjitură, sigur, vorbim de ceva calorii. Cu toate astea, dacă o mâncați cu moderație și o combinați cu o dietă echilibrată și cu exerciții fizice regulate, nu ar trebui să vă faceți griji prea mult despre caloriile pe care le conține. Poftă mare! 🙂

Sursă foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *