Prăjitura Cu Căpșuni Și Ciocolată, Un Deliciu!

Prăjitura cu căpșuni și ciocolată

Lista de ingrediente și cantități

Pentru a pregăti acest deliciu de prăjitură cu căpșuni și ciocolată, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 g de făină
 • 200 g de zahăr
 • 200 g de unt
 • 4 ouă
 • 1 linguriță de praf de copt
 • 100 g de ciocolată neagră
 • 300 g de căpșuni proaspete
 • 200 ml de frișcă lichidă
 • 50 g de zahăr pudră

Dacă nu aveți toate aceste ingrediente la îndemână, nu vă îngrijorați. Puteți înlocui unele dintre ele sau puteți omite unele dintre ele, dacă doriți. Vă voi arăta cum să faceți acest lucru în secțiunea de sfaturi suplimentare.

Cum facem o Prăjitura Cu Căpșuni Și Ciocolată?

Prăjitura cu căpșuni și ciocolată este un deliciu absolut! Este dulce, cremoasă și plină de arome delicioase. Căpșunile proaspete aduc o notă de prospețime și aciditate, în timp ce ciocolata adaugă o notă de savoare și bogăție. Această prăjitură este perfectă pentru orice ocazie, fie că este vorba de o petrecere, un picnic sau pur și simplu o gustare de după-amiază.

Am ales această rețetă deoarece este foarte ușor de făcut și nu necesită mult timp sau efort. De asemenea, este foarte versatilă și se poate adapta în funcție de gusturile și preferințele dvs. De exemplu, puteți înlocui căpșunile cu alte fructe de sezon sau puteți adăuga mai multă ciocolată, dacă doriți.

Instrucțiuni pas cu pas

 • Încălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Între timp, amestecați făina cu praful de copt într-un bol separat.
 • Într-un alt bol, bateți untul cu zahărul până devine cremos. Apoi, adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
 • Adăugați treptat amestecul de făină și praf de copt, amestecând continuu pentru a evita formarea cocoloașelor.
 • Adăugați ciocolata topită și amestecați bine.
 • Într-o formă de copt unsă cu unt și tapetată cu făină, turnați jumătate din aluat. Adăugați jumătate din căpșuni, apoi acoperiți cu restul aluatului.
 • Coaceți prăjitura în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40 de minute, sau până când trece testul cu scobitoarea.
 • Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o glazura cu frișcă bătută cu zahăr pudră și restul de căpșuni.

Sfaturi adiționale

Dacă doriți să faceți prăjitura mai sănătoasă, puteți înlocui zahărul cu miere sau cu un îndulcitor natural. De asemenea, puteți folosi făină integrală în loc de făină albă, pentru a adăuga mai multe fibre. În plus, puteți adăuga nuci sau semințe pentru a crește conținutul de proteine și grăsimi sănătoase.

Dacă nu aveți căpșuni proaspete, puteți folosi căpșuni congelate sau alte fructe de sezon. De asemenea, puteți adăuga arome suplimentare, cum ar fi vanilie sau mentă, pentru a personaliza prăjitura după gustul dvs.

Informații nutriționale, inclusiv calorii /100g desert

Prăjitura cu căpșuni și ciocolată conține aproximativ 350 de calorii la 100 de grame. De asemenea, conține aproximativ 15 grame de grăsimi, 45 de grame de carbohidrați și 6 grame de proteine. De asemenea, conține cantități importante de vitamina C, datorită căpșunilor, și de magneziu și fier, datorită ciocolatei.

Cum să faci această prăjitură mai sănătoasă?

Dacă doriți să faceți prăjitura mai sănătoasă, puteți face câteva modificări simple. De exemplu, puteți înlocui zahărul cu miere sau cu un îndulcitor natural, pentru a reduce numărul de calorii. De asemenea, puteți folosi făină integrală în loc de făină albă, pentru a adăuga mai multe fibre. În plus, puteți adăuga nuci sau semințe pentru a crește conținutul de proteine și grăsimi sănătoase.

De asemenea, puteți reduce cantitatea de unt și puteți folosi ciocolată neagră cu un conținut ridicat de cacao, pentru a reduce grăsimile saturate și a crește conținutul de antioxidanți. În plus, puteți adăuga mai multe căpșuni sau alte fructe de sezon, pentru a crește conținutul de vitamine și minerale.

Sursă foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *