Prăjitura Cu Căpșuni Și Iaurt: Un Tutorial Pas Cu Pas

Prăjitura cu căpșuni și iaurt

Dacă sunteți în căutarea unui desert delicios și relativ ușor de preparat, prăjitura cu căpșuni și iaurt este alegerea perfectă. Este un desert cremos și răcoritor, cu gustul dulce-acrișor al căpșunilor proaspete și textura fină a iaurtului. În plus, aportul caloric este destul de redus, ceea ce o face ideală pentru cei care doresc să se bucure de un desert delicios, fără să se îngrijoreze prea mult de kilogramele în plus.

În acest articol, vă vom prezenta un tutorial pas cu pas despre cum să preparați această prăjitură delicioasă. Hai să vedem cum.

Prăjitura Cu Căpșuni Și Iaurt: Lista de ingrediente și cantități

Pentru a prepara prăjitura cu căpșuni și iaurt, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 500 g de căpșuni proaspete
 • 500 g de iaurt natural
 • 200 g de zahăr
 • 3 ouă
 • 200 g de făină
 • 1 pliculet de praf de copt
 • 1 pachet de zahăr vanilat
 • Un praf de sare

Aceste cantități sunt suficiente pentru a prepara o prăjitură care să servească 6-8 persoane. Dacă doriți să faceți mai multă prăjitură, puteți să dublați cantitățile.

Descrierea rețetei

Prăjitura cu căpșuni și iaurt este o rețetă simplă și rapidă de pregătit. Gustul de căpșuni proaspete se combină perfect cu cel al iaurtului, rezultând un desert răcoritor și delicios. În plus, această prăjitură este foarte versatilă și se poate adapta ușor la preferințele fiecăruia. De exemplu, puteți folosi alte fructe în loc de căpșuni, sau puteți adăuga ciocolată sau nuci pentru a-i da un gust mai bogat.

Pentru a prepara această prăjitură, veți avea nevoie de un cuptor preîncălzit la 180 de grade Celsius, un bol mare pentru amestecarea ingredientelor și o formă de copt. Dacă nu aveți o formă de copt, puteți folosi o tavă de copt obișnuită, însă asigurați-vă că este suficient de mare pentru a încăpea toată compoziția.

Instrucțiuni pas cu pas

Pentru a prepara prăjitura cu căpșuni și iaurt, urmați următorii pași:

 • Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.
 • Într-un bol mare, amestecați iaurtul cu zahărul până când acesta din urmă se dizolvă complet.
 • Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare.
 • Încorporați făina, praful de copt și un praf de sare, amestecând constant pentru a evita formarea cocoloașelor.
 • Adăugați căpșunile tăiate în bucăți mici și amestecați ușor cu o spatulă.
 • Turnați compoziția în forma de copt și dați la cuptor pentru aproximativ 40 de minute, sau până când prăjitura este bine coaptă și capătă o culoare aurie.
 • Lăsați prăjitura să se răcească înainte de a o tăia.

Dacă doriți, puteți să decorați prăjitura cu căpșuni proaspete și iaurt înainte de a o servi.

Sfaturi adiționale

Aici sunt câteva sfaturi pentru a vă asigura că prăjitura cu căpșuni și iaurt iese perfectă:

 • Asigurați-vă că toate ingredientele sunt la temperatura camerei înainte de a începe să le amestecați. Acest lucru va ajuta la obținerea unei texturi mai fine și mai cremoase.
 • Pentru a verifica dacă prăjitura este gata, puteți să introduceți un cuțit în centrul ei. Dacă iese curat, înseamnă că prăjitura este coaptă. Dacă nu, lăsați-o la cuptor pentru încă câteva minute.
 • Dacă doriți să faceți prăjitura mai sănătoasă, puteți să înlocuiți o parte din zahăr cu miere sau cu un îndulcitor natural, cum ar fi stevia.
 • Pentru a-i da un gust mai interesant, puteți să adăugați un pic de coajă de lămâie rasă în compoziție.

Informații nutriționale

O porție de 100 g de prăjitură cu căpșuni și iaurt conține aproximativ 200 de calorii, 6 g de proteine, 3 g de grăsimi și 35 g de carbohidrați. De asemenea, este o sursă bună de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C și calciul.

Această prăjitură este, deci, destul de sănătoasă, comparativ cu alte deserturi. Cu toate acestea, dacă doriți să reduceți și mai mult aportul caloric, puteți să înlocuiți o parte din zahăr cu un îndulcitor natural, cum ar fi stevia.

Cum să faceți această prăjitură mai sănătoasă?

Există câteva moduri în care puteți să faceți această prăjitură mai sănătoasă. Unul dintre acestea este să înlocuiți o parte din zahăr cu un îndulcitor natural, cum ar fi stevia. Acest lucru va reduce semnificativ aportul caloric, fără a afecta semnificativ gustul prăjiturii.

Un alt mod de a face această prăjitură mai sănătoasă este să folosiți iaurt degresat în loc de iaurt obișnuit. Acest lucru va reduce conținutul de grăsimi, fără a afecta textura sau gustul prăjiturii.

În final, puteți să adăugați mai multe fructe în compoziție. Fructele sunt o sursă excelentă de fibre, vitamine și minerale, și vor adăuga un plus de nutrienți la această prăjitură delicioasă.

După cum am văzut, prăjitura cu căpșuni și iaurt este un desert delicios și destul de sănătos, care poate fi preparat într-un timp relativ scurt. Cu o textura cremoasă și un gust dulce-acrișor, poate fi o alegere inspirată pentru o zi de vară sau pentru o ocazie specială.

Sursă foto: Canva


Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *